AANMELDEN

Hier vindt u informatie voor een snelle aanmelding.

Direct aanmelden

FacebookLinkedIn 

Aangesloten bij branchevereniging BPI

 

Een curator, bewindvoerder of mentor neemt beslissingen voor personen die onder curatele, beschermingsbewind of mentorschap staan. Dat zijn veelal mensen die door hun lichamelijke of geestelijke toestand niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen.

TAKEN VAN CURATOR, BEWINDVOERDER OF MENTOR

Wat doet een curator, bewindvoerder of mentor dan precies? Deze neemt namens betrokken (handelingsonbevoegd of handelingsonbekwaam) persoon beslissingen over zaken als geld, goederen, begeleiding en/of persoonlijke verzorging. Deze beslissingen of maatregelen zijn bedoeld om mensen tegen zichzelf – of tegen anderen – in bescherming te nemen. Problemen op te lossen en ergere problemen te voorkomen.

Lees meer over de taken van de bewindvoerder

Onze diensten op een rij:

HOE VRAAG IK CURATELE, BEWIND OF MENTORSCHAP AAN?

Dit soort maatregelen zijn uitsluitend bedoeld voor meerderjarige personen. O.a. uzelf, uw partner of familielid kan curatele, bewind of mentorschap aanvragen. Hiervoor is geen advocaat nodig. Zodra u zichzelf, of iemand anders bij ons heeft aangemeld voor een beschermingsregel, nemen wij contact met u op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vullen we alle papieren in die nodig zijn voor de aanvraag van curatele, bewind of mentorschap bij de kantonrechter.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid. Direct aanmelden? Vul het aanmeldformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

MEER WETEN?

Wat houdt een ondercuratelestelling precies in? Wie vraagt dat aan en wat zijn de bevoegdheden van een curator of bewindvoerder? Wat is het verschil tussen curatele, bewind en mentorschap? Voor het antwoord op deze vragen én meer informatie raadpleegt u de pagina veel gestelde vragen.

Heeft u na het lezen toch nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Melse Wassink. Uw steun bij een lastige financiële en/of persoonlijke situatie.

Melse Wassink